suomalaisia ja jouluostoksia

Perjantaina oli 8.15 aamuvuorossa ja pääsin lähtemään kotiin jo yhdeltä. Perjantai on yleensä koululla retkipäivä, mutta koska keskiviikkona oli jo erityisohjelmaa, jäi retki väliin tällä kertaa. Perjantai on muutenkin vapaampi, ei ollut virallista opetusta ja paikalla on aina vähemmän lapsia. Olimme pidempään ulkona ja lounaan jälkeen olikin päivä paketissa, joten ehdin hyvin käydä kämpillä  ja nopealla lenkillä ennen yhteistä tyttöjen iltaa.

Polkujuoksun jälkeen nyppylän päältä on ihan kivat näköalat alas kylillä.
Suloinen kylänraitti nätissä syysasussa
Hyvillä laitteilla oli treenipaikka puiston vieressä varustettu. Ihan uudet. Ikinä nähnyt ketään näitä käyttävän.

Sovimme tapaavamme myöhemmin  Hot Pepper Pubissa (älä sekoita tätä Praha 1 sijaitsevaan Hot Peppers clubiin, joka on srippiklubi) syömisen ja muutaman drinkin merkeissä. Paikka oli kotoisa ja tilaamani vegeburgeri oli ihan hyvä. Mohitot tosin eivät olleet mohitoja nähneetkään, ja jokainen saamamme juoma oli eri makuinen, yksi maistui selvästi kurkulle toinen basilikalle (?). Meillä oli oikeasti hauska ilta.

Ja kuinkas sattuikaan että viereiseen pöytään parkkeerasi suomalaispariskunta, joilla tuli muutamien oluiden jälkeen mojova riita. Pitipä sattua. Nainen tiuskii "pitääkö sun aina nolata mut" "anna tänne ne avaimet mä lähden nyt" ja mies vastailee "juu, ja mä todella odotan mun huomisia synttäreitä, tulee varman ihan v:n hauskaa". Että semmoista. Hälystä huolimatta en voinut olla kuulematta osaa keskustelusta. Että päätitte sitten lähteä Prahaan tappelmaan, kun sen olisi voinut hoitaa vaikka Esson baarissa. Alexia ja Marketaa kiinnosti kovin mitä naapuripöydässä oli meneillään ja heistä oli erityisen hauskaa, että heillä oli tulkki.

Kotiin tulin ensimmäistä kertaa taksilla. Marketa (koulun johtaja) tilasi minulle taksin palvelusta, johon ilmoitetaan lähtö ja saapumis osoite ja he ilmoittavat hinnan suoraan sieltä. Mutta palvelu toimii vain tsekiksi, joten ei ole turisteille mikään helppo vaihtoehto. Taksi tuli, kuski röökasi, seursin mapsista matkaamme ja päädyin nopeinta ja suorinta tietä kotiovelle. 17min, 13km, 265CZK eli 13€ ja huomattavasti mukavampi kuin tunnin kestänyt metro/bussi/kävely matka.

Taksipalvelu antaa osoitteen perusteella hinnan ja kuski valoittaa vain sen. Mittari olisi näyttänyt 412 CZK.

* * * * *

Viikonlopuksi ei ollut mitään ohjelmaa, ja koska vanhuus ei tule yksin heräsin lauantaina jo kahdeksan jälkeen vaikka olisin saanut tuhistaa menemään vaikka puoleen päivään. Sain ajatuksen lähteä jouulahjaostoksille, jotta kerrankin saisin hankittua jotain erilaista pakettiin. Prahassa on Fashion Arena, joka on merkkivaatteiden outlet, vähän kuin Tukholman Barkarbyn Quality Outlet. Se sattuu sijaitsemaan samalla puolella Prahaa kuin minä, joten pääsen täältä kylästä sinne suoraan yhdellä bussilla ja pienellä kävelyllä.

Kauppaa kaupan perään pienen kylän verran. Eikä voinut ruuhkaiseksi haukkua.

Olihan siellä liikkeitä ja tarjouksia ja kohtuullisesti ihmisiä. Kolmen tunnin vaeltelun ja hypistelyn tuloksena olin ostanut ... tadaa ... yhden kahvin ja kolmioleivän. En löytänyt mitään, kenellekkään. Hypistelin jotain itselle ja pojille ja miehelle, mutta mikään ei kuitenkaan kulkeutunut kassalle asti. Hinnat olivat 30-70% edullisemmat kuin normaalisti, tosin kaikkein edullisimmat olivat edellisten kausien hajakokoja. Mutta koska minulle vaateen merkki ei ole lisäarvo, eikä merkkivaate tee minun silmissäni ihmisestä yhtään sen parempaa, en kokenut katsomieni tuotteiden olevan hintansa väärtti. Ainoa mikä jäi vielä harkintaan oli laskettelukypärä kiinteillä laseilla. Katsotaan miten käy.

Ilta meni katsellessa sarjoja netistä ja siivoillessa pikku asuntoa. Lisäksi varasin itselleni majoituksen  keskustan tuntumasta viimeiseksi kolmeksi yöksi, sillä silloin haluan tehdä ostoksia ja turisteilla kuin viimeistä päivää, sanan varsinaisessa merkistyksessä.

Comments

Popular Posts