Sunnuntai vaeltelua praha 1:ssä

Kun ei ole suunnitelmia päätyy helposti vaeltelemaan. Ei se tässä kaupungissa nyt huonokaan vaihtoehto ole, ja sillä tavalla sitä törmää vaikka mihin. Kuin esimerkiksi tähän luostariin, jonka puistot ovat täynnä modernia taidetta. Todella outo yhdistelmä, mutta omalla tavalaan hieno. Kontrasti luostarin ja taiteen välillä on riittävän suuri. Puisto on maksuton, hyvin hoidettu ja ainakin näin syksymmällä todella hiljainen. Ei näy paljon muita ihmisiä kuvissa. Rakennus itsessään on yksi Prahan tärkeimpia Goottilaisia rakennuksia 1320-luvulta. En tälläkertaa mennyt sisään, missä olisi nähtävillä keskiaikaista ja varhais-renessassi taidetta.




Luostarin puistojen läpi harhailtuani ja pikkukaduilla epämääräisesti kääntyiltyäni vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle ja tuosta kulman ympäri ja muurin viertä tuonne, päädyin pienelle sisäpihalle (Old town court) jossa oli jokin kirjoja ja uusia asuntoja tapahtuma. Ja lisää moderneja patsaita. Pihaan oli myös parkkeerattu muutama arvoauto, ferrari, maseratti ja mitä näitä nyt onkaan ... sopivat hyvin myytävien asuntojen tyyliin vai mitä tuumaat kun kurkkaat tänne.

Ajelisin :)
Popup kahvilan täydellinen kahvi ja ihana kookosraakakakku ... 145CZK, 6€

Praha näyttää olevan syksyisinkin täynnä erilaisia markkinoita, varsinkin viikonloppuisin. Farmers marketit ympäri kaupunkia myyvät vihanneksia ja hedelmiä, leivonnaisia ja leipää sekä kukkia ja jonkin verran käsitöitä. Nyt en kuitenkaan ollut vihannesosostoksilla (vaikka tuon kakun jälkeen kyllä varmaan pitäisi) joten en lähtenyt etsimään farmers marketteja. Havelský market:iin törmää melkein pakosta vaellellessaan vanhankaupungin, joen ja Wenceslas Aukion kolmiossa. Paikka on kuvauksellinen ja sympaattinen ja no, täällä voi ainakin täyttää kaikki matkatuliaistarpeensa, mikäli ne ovat magneetteja, I love Praugue viirejä, marionettaja tai lasipalloja. Myynnissä on myös jonkin verran tusina taidetta (tiedäthän ne maalaukset kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotka ostohetkellä tuntuvat todella hienoille ja tärkeille ja joille ei kotona löydy mitään järkevää sijoituspaikkaa) ja keramiikkaa. Hedelmiä ja vihanneksia ja kukkia on myös tarjolla. Ihan kiva paikka piipahtaa ja kuluttaa aikaa. En ostanut taaskaan mitään. Näyttää huonolle joulua ajatellen.


Comments

Popular Posts