Mummin puustit

Torstai tuoksuu tällä kertaa korvapuusteille. Pitkään mietin mitä tekisin "Suomi cooking" tunnilla, mutta ystäväni ehdotus pullasta pääsi toteutukseen. Mielessä kävi jossain välissä myös karjalanpiirakoiden leipominen, mutta koska ei ollut takeita kunnon ruisjauhojen löytymisestä eikä itseasiassa minkäänlaista kokemusta asiasta, ne saivat jäädä. Ehkä joskus tulevaisuudessa, kun olen vanha ja ryppyinen.

Netti on täynnä pullaohjeita, mutta tietenkin pyysin reseptin äidiltäni, koska äidit tekee parasta pullaa (meillä siis mummi).

Mummin pullat (n.20kpl)
1 muna
1/2 l maitoa
2 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
50 g hiivaa
1 tl suolaa
kardemummaa
n. 850 g jauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon * lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä muna 
* lisää jauhoja ja alusta taikinaa käsin * lisää lopuksi pehmeä rasva *kohota taikina puolisen tuntia lämpimässä paikassa *leivo haluamasilaiset pullat ja kohota uudestaan puolisen tuntia
* paista 200C noin 10 min, kunnes kivasti ruskeita

En tullut ottaneeksi kuvia taikinasta ja pellillä yhteen paisuneista pullista, koska olin kyynärpäitä myöden taikinasta. No, eivät ne pullat mitään kuvauksellisia olleet, kun kuivan pullan pelossa jätin taikinan hieman löysäksi. Eikä saatavilla ollut kardemumma rouhetta, joten jouduin tyytymään jauheeseen, mikä ei ole ollenkaan sama asia. Taikinasta tuli jauheesta johtuen hieman harmaata, nam. Maku oli kuitenkin ihan kohdillaan. Täällä muuten myydään kanelisokeri valmiina sekoituksena, kätevää.

Ihanaa pyöritellä pehmoista taikinaa käsissä. 


Suomi - puustille iso peukku. Jatkoon.

Leipaisin pellillisen puusteja odottamaan paisumista ennen kokkaustuntia, jotta saisimme sitten mutustella pullaa ja maitoa sillävälin kun lasten pullat olisivat paistumassa. Lasten leipomuksia ei juurikaan ehditty kohotella, mutta eipä se lopputuloksessa juuri näkynyt kun rusinat vaan pullahtelivat ulos ukoista ja akoista. 


Comments

Popular Posts