Space, here we come

Uusi viikko uusi teema. Nyt mennään avaruuteen, kuuhun ja muuhun. Itselläni on tälle viikolle tiedossa sekä pienten ryhmän Circle Time että englannin tunti, tanssitunti ja sience tunnin pito. No eiköhän niistä selvitä niinkuin kaikesta muustakin tähän mennessä.

Aamuisen Circle timen jälkeen oli pienille taidetunti ja teimme paperilautasista, koristeista ja piippurassista saturnuksia. Noille ihan pienille tuo on juuri sopivanlaista askartelua. Kuinka onnellisia lapset voivatkaan olla omista planeetoistaan, varsinkin kun ripustimme ne seinälle. Sitten hieman ruokaa ja lepoa jo päästiinkin tanssin pyörteisiin. Laitoimme lapset tanssipareiksi, otteet oikein ja musiikit soimaan. Tälläkertaa kappaleeksi valikoitui Camila Cabellon Havana. Muut toimivat yleisönä ja jokainen pari sai huikeat aploodit ja hurraa huudot. Kukaan ei ujostellut, kukaan ei sanonut ettei menisi eikä kukaan valittanut paristaan. Ihan mahtavaa.





Keskiviikkona iltapäivällä oli vuorossa Sience tunti. Olin miettinyt kovasti erilaisia vaihtoehtoja avaruusteemaan, tekisikö avaruuslimaa vai ehkä lasipurkkeihin jokaiselle omat nebulosat. Lopulta päädyin kuukiviin. Eli jokainen lapsi saisi tehdä itselleen oman kuukiven.

Netistä löyti muutamia erilaisia ohjeita, ja päädyin käyttämään myrkytöntä vaihtoehtoa, koska kiviä tehtäsiin lasten kanssa. Kokeilemalla löysin sopivat ja helpot mittasuhteet tehdä kivan kokoinen kivi. Yhteen pienen munan kokoiseen kiveen tarvitaan:

- pussillinen (50g) ruokasoodaa 
- glitteriä max. puoli teelusikallista
- 4-5 tl vettä, johon sekoitettu elintarvikeväriä

Sekoittele glitteri ja ruokasooda. Lisää vettä ensin 4 lusikallista ja sekoittele.
Ensin syntyy sileää kuuhiekkaa, mistä voi jutella lasten kanssa.
lisää vielä hieman vettä ja muotoile massasta puristelemalla haluamasilainen kivi.
HUOM. Kiven kuivuminen kestää vuorokauden, eikä se kuivana kestä kovaa
 käsittelyä eikä vettä, niinkuin eivät kestä oikeatkaan kuukivet.



Ensin syntyy kuuhiekkaa, josta muodostuu pienellä muovailulla ja vesitipalla kuukiva.
Hienot kuukivet saivat kuivua seuraavaan päivään ennen kotiin viemistä.


Comments

Popular Posts