Työvuoroja

Perhe paketoitu ja lähetetty maanantai-iltana kotiin ja minulle uusi työviikko tiistaina eteen. Vihdoin sain myös työvuorosuunnitelman lopuille viidelle viikolle. Tässä suunnitelmassa tosin "värit eivät sitten merkkaa mitään" ja "kellonajat eivät oikein pidä paikkaansa". Ainoa mikä piti paikkansa oli annetut tehtävät ja teemat. Ja mikäs sen hauskempaa kuin aloittaa työt yhdellä lempijuhlistani, Halloweenilla. Tänävuonna en pääse niitä perinteisiin kaveriporukan naamiaisjuhliin viettämään (argh, yli vuosikymmenen mittainen perinne katkeaa) mutta saan viettää ne töissä. Harmi vain, että kaikki naamiaisasuni ja maskeerausvälineeni ovat kotona-kotona.

Lista, jossa puolet asioista ei pidä paikkaansa. Huomaa Suomi Cooking ja Suomi sport.

Tiistain ja keskiviikon seurasin vielä Circle Time -tunteja ja torstaina sitte pitäisin tunnin itse isoimpien ryhmälle. Saas nähdä miten käy. Circle Time on amerikkalainen käytäntö ja se aloittaa jokaisen päivän. Hyvien huomenien toivottamisen ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen käydään opetustaulujen avulla läpi muutamia teemoja kuten kirjaimia, säätä, vastakohtia tai numeroita. Jonkin verran ehditään myös laululeikkejä ja liikkumista, sillä tunnin verran paikaallaan istumista on melko vaativaa isommillekin lapsille. Samoja asioita käydään läpi uudestaan ja uudestaan. Nämä meidän isojen ryhmän lapset ovat 5-6 vuotiaita ja jo melkoisen taitavia tavaamaan omat nimensä, se kun ei ole englanniksi ihan yksinkertaista, varsinkaan  vokaalien osalta.

Ihanat lehtikasat ja liukumäet ovat parasta pihalla juuri nyt.
Keskiviikkona vuorossa oli tiedettä ja kokeiluja ja tälläkertaa teimme Halloween hengessä kiehuvan ja kuohuvan Noidan padan (Wizard's Brew). Hauskaa ja helppoa, toteutettavissa keittiöstä löytyvillä aineilla eli vaaratonta mutta sotkuista - lapsista sotku on aina hauskaa. Yksinkertaisuudessaan astiaan listään etikkaa, elintarvikeväriä, tiskiainetta ja ruokasoodaa. Me lisäsimme myös glitteriä, koska glitteri on aina kivaa. Netti on pullollaan näitä ohjeita, mutta yksi löytyy vaikka täältä. Kemiallinen reaktio saa seoksen kuohumaan yli laitojen, eikä reaktiota tarvitse odottaa kauan. Me lausuimme vielä taikaloitsun ja heiluttilimme sormiamme seoksen yllä samalla kun lisälimme viimeisen ainesosan asiaan ja WAU se alkoi kuohua. Ihan mahtavaa ja käsittämätöntä.



Lopuksi syntyi vielä sateenkaarivaahtoa. 


Comments

Popular Posts