Frankenstainin hilpeä posse

Tänään lapsista alkoi jo huomata, että juhlat lähestyvät. Aamulla puhutaan asuista, päivällä puhutaan asuista, leikeissä puhutaan asuista ja ruualla puhutaan siitä mitä juhlissa syödään. Olemme pikkuhiljaa koristelleet käytäviä ja huoneita lippunauhoilla, haamuilla, luurangoilla ja hämähäkeillä. Naulakoiden ja eteisen katto on peitetty hämähäkinseitillä, aikuisten oikeasti.

Lisäksi oli myös minun vuoroni pitää iltapäivän taidehetki - Afternoon art. Se on siitä helppo, että iltapäivisin välipalan jälkeen lapsia on paikalla enintään kymmenen. Nyt heitä oli seitsemän, joten ei suurempia paineita. Koska olimme jo tehneet haamut, kissat ja lepakot päätin valita jotain muutan ja suunnittelin tarjolla olevista tarvikkeista meille Frankenstain zombit. Yep, ei ehkä niin hurjan pelottavia, mutta ihan symppiksiä tyyppejä

Paperilautanen, mustaa pahvia, vihreää silkkipaperia, liimaa, sakset ja tussi.
Ensin liimataan silkkipaperi paikoilleen. *photo by Alexandra Rose Miller
Melkein valmista *photo by Alexandra Rose Miller
Vekkuleita tyyppejä ja kaikki erilaisia.
Isommat lapset käyvät englanninkielisen esikoulun ohella myös tsekkiläisiä esikoulutunteja, koska täältä he siirtyvät omalla äidinkielellään toimivaan kouluun. Opettaja tulee muutamana päiviänä viikossa pitämään tunteja, opettamaan sanoja, kirjoitusta, kirjaimia, laskemista ja muuta mitä koululaisen tulee täällä osata jo koulun alkaessa. Välillä minusta tuntuu sille, että lapsilla on todella paljon opetusta, ottaen huomioon että he ovat melko pieniä. Tsekeissä koulu näet aloitetaan vuotta meitä aikaisemmin 6-vuotiaana. Tänään osa päätti tehdä läksynsä valmiiksi jo koululla. Näistä olisi varmasti hyötyä minullekin, kun tuo tsekki ei oikein tahdo sujua millään.

Esikoululaisilla on ollut tänään vuorossa H-kirjain.

Oma halloween asuni on vieläkin hieman hakusessa, koska mukanani ei ole mitään maskeeraus tms. varusteita, enkä halua mitään suurta täältä ostaakaan. Suuntasin töiden jälkeen tutkimaan lähi supermarketin ja ostoskeskuksen tarjontaa ja koitin ajatella "out side the box". Katsotaan nyt mitä tästä oikein tulee.

Comments

Popular Posts