Huomenta Praha 10

Heräsin aikaisin, enkä ole oikeastaan aamuihminen ollenkaan. Minut repi sängystä ylös nälkä ja kahvin kaipuu. Jääkaapissa oli vain valo ja ainoa syötävä mitä löytyi oli suomituliaiset sekä kaapissa valmiina ollut suola. Ai niin ja olihan siellä kamomilla teetä. Eli aamupalaksi kamomillatee ja ruisnappeja.

Maittavan aamiaisen voimalla oli pakko lähteä kauppaan. Pää huusi kahvia. Edellisiltana olin saanut nopean opastuksen paikallisen pikku Tescon sijainnista joten sinne siis. Matka ei sinänsä ollut pitkä, mutta tyhjällä vatsalla päänsäryssä se tuntui kuitenkin sille. Tästäkin huolimatta poikkesin tienvierestä hiekkapolulle ja löysin itseni pienen järven rannasta. Järven ympäri kulki luontopolku. Nyt löytyi lenkkireitti minun makuuni.

V Rohozníku oli tyyni ja sää kuin morsian

Koska tämä kylä ei kuitenkaan mitään suuria kulttuurielämyksiä tarjoa, päätin matkatta heti isolle kirkolle. Päivänvalossa matkat eivät tuntuneet niiiiiin pitkille ja vaivanloisille kuin eilen illalla. Google maps näyttää kätevästi bussipysäkkiä klikkaamalla pysäkiltä kulkevat bussit ja niiden aikataulut, joten turhalta pysäkillä seisoskelulta on helppo välttyä. Metrot toimivat kuin junan vessa ja niitä kulkee parhaimmillaan 2 minuutin välein.

Olin jo aikaisemmin päättänyt lähteä katsomaan Amerikkalaisenjalkapallon Naisten liigan ottelua Prague Harpies vs. BRNO Amazons. Mutta koska minulla oli reilusti aikaa päätin kävellä Muzeum asemalta ainakin Prahaa halkovan Vltava joen (joka on aika valtava) toiselle puolelle. Törmäsin haahuillessani sattumalta New Town Hall ssa pidettyyn ruokafestivaaliin. Paikallisia tuottajia, ravintoloisijoita ja juottajia oli kojuineen täyttänyt sekä rakennuksen että sisäpihan ja viereisen puiston. Valitsin tuoreeltaan paistetut mustekalat ja lasillisen kuplajuomaa syntymäpäiväni kunniaksi, kaikki yhteensä n. 8 euroa. Ja juoman kanssa sain vapaasti mennä puistoon nauttimaan auringosta.




Nyt oli hyvä jatkaa peliin. Amazon onnistui kaatamaan Prahalaiset  0- 54 joten voiton juhlia en päässyt seuraamaan. Pelin kuulutuksista en ymmärtänyt mitään muuta kuin perustermistön, jolle ei ollut tsekkiläistä käännöstä. Tsekin opintoni ovat selvästi vielä vaiheessa. Suomalaisista otteluista poiketen myynnissä oli tottakai olutta ja kannustusjoukot onnistuivatkin sitä aurinkoisessa parituntisessa kittamaan melko monta tuopillista. Siitäköhän leppoisa tunnelma johtui?

Illemmalla onnistuin vielä kuluttamaan Tescon Hypermarketissa puolitoista tuntia ostoksien tekoon. Tutkiskelin purkkeja ja purnukoita ja koitin löytää tuoksuttoman suihkusaippuan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kuljin hyllyjen välissä ja etsin kaikkea mitä olin ostoslistaani kirjoittanut. Lopuksi oli vielä ostettava tyyny, sillä minulle tarjottu oli auttamattoman luttaantunut versio ja olen sentään tottunut nukkumaan kahdella tyynyllä. Ja täällä sitä kuulkaa onkin suuren maailman tyynyt - 70x90cm. Yep, aikamoinen. No,sellainen kainalossa kauppakasseja raahaten saavuin "kotiin" ja päätin, että huomenna laitan toiset kengät.

Comments

Popular Posts