Arki se on täälläkin

Olen tehnyt alkuviikon pitkää päivää saadakseni tuntini täyteen, sillä tänään Daddy-K sekä herrat N ja B saapuvat Prahaan, jee. Minulla on siis tiedossa viisi päivää vapaata ja mahdollisuus viettää aikaa perheeni kanssa. Tiedossa on turisteilua pidemmän kaavan mukaan.

Happy Hippossa päivät ovat rutinoituneet nopeasti. Vapaata leikkiä, ohjatut tunnit, välipala, aktiviteetit, ulos, ruoka, lepo/hiljainen hetki, aktiviteetit, välipala, ulos, kotiin. Ja seuraavana päivänä uudelleen. Ihan kuin missä tahansa päiväkodissa/esikoulussa. Olen oppinut kaikkien lasten nimet, mitä nyt jokunen vaalea pieni pinkkiin pukeutunut tyttö menee välillä sekaisin, sekä tummahiuksiset kaksostytöt - toisella on silmälasit, mutta kumpi se nyt olikaan.

Choo Choo the Gerbil asustaa esikoululla yhdessä veljensä Killer Whale:in kanssa.
Isolla pihalla riittää tilaa leikkiä. On hiekkalaatikko, liukumäkiä, keinuja ja pieniä mökkejä.

Koko alkuviikko on jatkettu turvallisuus teemalla. Englannin tunneilla on puhuttu vaarallisista asioista - mikä on terävää, miten liikutaan liikenteessä, ei saa leikkiä tulella, käytä pyöräilykypärää, vaarallisista eläimistä jne. Teema on mukana lähes kaikissa aktiviteeteissa koko viikon. Minulle pilailtiinkin jo, että saan vetää suomiteemalla yhden viikon. Että jotta mitäs sitä sitten tekisi, askartelisi suomen lippuja ja värittelisi karttoja, tanssiin tanhua ja liikuntaan pesistä, kokkaukseen hernesoppaa ja teatteriin seitsemän veljestä.

Yleisö jännitti saisivatko palomiehet palon sammumaan (teatteri)
Suloiset kädenjälkipalomiehet samutuspuuhissa (taide)
Tunneli oli palomiesradan paras juttu (liikunta)
Töistä suuntasin keskustaan, olisi ollut ihan turha ajella "kotiin" ja sitten taas uudelleen keskustaan mennäkseni lentokentälle. Tram 22 kulkee työpaikaltani keskustaan ja sillä pääsee myös monille Prahan nähtävyyksille. Eli mikäli haluat nähdä prahaa ilman kävelyä hyppää 22 kyytiin ja aja reitti linnalle ja takaisin.

Jäin pois Námesti Mírulla, jonka ympärsistöstä olen jotenkin alkanut pitämään. Ehkä siksi koska se ei ole niin turistien täyttämä ja tunnelma on jotenkin leppoisa. Aikaa lennon saapumiseen oli vielä reilut parisen tuntia, joten menin Wafflin vohvelikahvilaan. 150 CZK lla saa suolaisen vohvelin, johon voi vapaasti valita vaikka kaikki tarjolla olevat täytteet. Itse otin pinaatti-feta-pesto-vohvelin ja latten. Yhteensä 215CZK, eli 8,95€. Hinnoissa ei siis olla kaukana suomen hinnoista.
Tuoretta pinaattia ja pehmeää fetaa. Ihan älyttömän hyvää.
Vohvelin jälkeen kävelin Vltavan rantaan katsomaan siltoja ja linnaa iltavalaistuksessa ennen kentälle menoa.

Ja sitten, muruseni olivat täällä <3


Comments

Popular Posts